Raja Bomoh dicela Pendekar Silat KampungSetelah beberapa kali Raja Bomoh 1Malaysia, iaitu Mahaguru Ibrahim Mat Zin yang berasal dari Teluk Intan, Perak membuat aksi mencari pesawat penumpang Malaysia Airlines MH370 dan mengeluarkan kenyataan berbaur ugutan kepada Menteri Belia dan Sukan iaitu Khairy Jamaluddin yang dikatakan berang dengan sikap biadap terhadapnya, seorang anak jati Rompin, Pahang (tanpa memperkenalkan namanya) telah tampil "membuat" teguran kepada Raja Bomoh 1Malaysia yang amat popular ketika ini.

Merendah diri dengan mengatakan bahawa di tidak pandai sangat bersilat dan hanya belajar "silat kampung", beliau agak tegas dan lantang bersuara terhadap isu "Raja Bomoh 1Malaysia" ini. Beliau mendakwa Ibrahim Mat Zin adalah sesat serta khurafat dan menyeru anak murid Persatuan Seni Silat Gayong Ghaib meninggalkan "Ibrahim Mat Zin".

Beliau juga mengaku bahawa tidak berniat untuk mencari publisiti tetapi untuk menyedarkan rakyat Malaysia agar tidak terpengaruh kepada penipuan Raja Bomoh 1Malaysia terhadap kaedah perawatan yang dijalankan bomoh berkenaan yang didakwa menggunakan sihir.  Tonton video di bawah ini :Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts