Nahas MH370 : Simpati pada wartawan & media massa


Berikut ada "print screen" yang diambil daripada status pengguna Facebook yang menggunakan nama Mohd Azizi Amal Ismail. Beliau menzahirkan rasa kasihan kepada para wartawan dan pihak media tetapi dalam masa yang sama beliau turut melontarkan persoalan.  

Berikut seperti di bawah dan atas adalah kenyataan yang ditaip pada wall Facebook beliau :

"Aku amat2 kasihan pada wartawan dan media malayasia ni. Ketika ditanya dan diasak soalan bertalu2 kenapa lambat buat hebahan dan siarkan berita sebenar, maka dengan muka sekupang mamat wartawan tu cakap.. "Kita kena ikut SOP, kena kaji dulu berita tu sohih ke tak sah, kena jaga sensitivity ahli keluarga dan masyarakat" "Kalau terus keluar kenyataan tak betul nanti langgar SOP dan etika kewartawanan"
hu hu hu...

Aku terguling dok gelak kat wartawan tu. Cumanya aku nak tanya.. Masa kes ANUAR kena tendang dan tumbuk dulu, masa kes ANUAR usung TILAM masuk mahkamah dulu, Masa tayang video lucah china doll dulu puak2 wartawan ni ikut ETIKA wartawan negara mana? "



*KOMEN :

- Ada logik dan kebenaran pada persoalan yang ditanya.... 
-Kita mahu rakyat yang berfikir berdasarkan fakta yang benar dan tulen, ada fikiran sendiri yang tidak dipengaruhi oleh kepentingan individu.
Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net