Video kreatif sempena perlawanan separuh akhir pertama Piala FA 2012 : Kelantan - Kedah

 
Gaduh disebabkan "nasik" (potato rice crisp)
Assalamualaikum.....

Pastinya pada malam ini, debaran penyokong pasukan bola sepak Kelantan dan Kedah kian memuncak dalam aksi Separuh Akhir Pertama Piala FA yang akan berlangsung di Stadium Sultan Mohammad IV, pada pukul 8.45 malam. TV1 menyiarkan perlawanan ini secara langsung.  Perlawanan lain iaitu antara Terengganu bertemu dengan Sime Darby di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah.  Astro saluran 801 menyiarkan secara langsung perlawanan ini.

Maka sempena perlawanan berkenaan, segelintir peminat bola sepak tempatan yang dikatakan dari UiTM telah membuat video kreatif ini dan telah dimuat-naik ke laman web Youtube.  Ia menceritakan mengenai dua penyokong dari pasukan berbeza yang berselisih faham mengenai istilah "nasi" (potato rice crisp ). kemudian didamaikan dan disatukan semula oleh penyokong yang "neutral".  

Jika diamati lirik pada lagu yang ada dalam video ini, mereka menasihatkan kepada penyokong-penyokong pasukan bola sepak berlainanan bahawa yang berbeza hanyalah warna jersi baju.  Yang penting kita adalah semangat kesukanan rakyat Malaysia dan belajarlah untuk memahami adat pertandingan yang menentukan kalah dan menang.


Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts