Keputusan bola sepak AFC Cup (Kelantan - Navibank Sai Gon) : 24 April 2012


Perlawanan ini merupakan perlawanan ke lima Kumpulan H antara Kelantan yang bertemu dengan wakil dari negara Vietnam iaitu Navibank Sai Gon di Stadium Thong Nhat.  Perlawanan bermula pada pukul 7.00 malam waktu Malaysia.

Kelantan mula meraih gol dalam separuh masa kedua.  Gol pertama dijaringkan pada minit ke 80 oleh Indra Putra Mahyuddin melalui sepakan percuma. Gandingan Mohammed Ghaddar dan Nurshahrul Idlan Talaha yang dimasukan pada separuh masa kedua perlawanan memperlihatkan hasil yang baik. Mohammed Ghaddar dengan lincah "membelah" pertahanan Navibank Sai Gon di sebelah kanan gawang gol setelah mendapat bola dari hantaran Nurshahrul Idlan Talaha dan berjaya menjaringkan gol pada minit ke 83, sekaligus gol kedua dan kemenangan untuk negeri Kelantan.

Keputusan perlawanan lain dalam Kumpulan H ini ialah antara Ayeyawady yang mewakili negara Myanmar dan Arema mewakili negara Indonesia.  Arema berjaya mencapai kemenangan pertama dalam peringkat kumpulan ini, menewaskan lawan dengan jaring 3 berbalas 0.

 KEPUTUSAN AKHIR

NAVIBANK SAI GON  1   -   2  KELANTAN
Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts