Segmen BLOGLIST RAMADHAN SYAWAL by Wada Harun



Tidak lama lagi akan tiba bulan Ramadhan dan seterusnya Syawal. Pada hari ini, semasa saya "blogwalking" yang entah mana arah tuju, terjumpalah blog ada seorang adik ni. Nama panggilannya Wada.  Beliau ada membuat satu segmen iaitu "SEGMEN BLOGLIST RAMADHAN SYAWAL". Disebabkan ingin merasai sekali lagi kemeriahan bulan Ramadhan dan Syawal di dalam dunia blog, maka sayapun menyertai segmen ini. Saya adalah merupakan pengikut blog Wada yang ke 1517. Anda juga dipelawa untuk sama-sama menyertainya.  Gambar di atas telah disertakan bersama pautan untuk ke blog Wada.

Syaratnya buat satu bloglist di tepi blog korang dengan tajuk Bloglist Ramadhan Syawal. Selepas itu masukkanlah URL blogger yang anda exchange itu. Blog ini wajib letak bloglist berkenaan sebab si Wada pun akan letak semua blog yang join segmen ini dalam bloglist khas itu.
Kata si Wada lagi, tempoh segmen ni bermula dari Hari pertama bulan Ramadhan sampai Hari terakhir bulan Syawal.  
Caranya, ikut je arahan kat bawah ni :)

1. Follow blog Wada Harun. Wajib ! 
2. Buat satu entry bertajuk Segmen BLOGLIST RAMADHAN SYAWAL by Wada Harun dan linkkan ke entry ni. 
3. Letak banner kat atas ni dalam entry.
4. Nyatakan anda Follower ke berapa dalam entry.Kalau dah follow lama dulu pun bagi tau dah follow zaman dulu.
5. Dah siap ? Post URL korang kat ruangan komen entry ni.

Paling penting !
1. Sediakan bloglist dengan tajuk BLOGLIST RAMADHAN SYAWAL seperti gambar di bawah ini :

 


2. Pilih blog-blog yang anda berminat nak exchange blog list. Wada akan buat satu list nama nanti. untuk memudahkan segmen ini.

3. Pergi ke entry mereka dan komen

SUDI TAK EXCHANGE BLOGLIST RAMADHAN SYAWAL DENGAN SAYA ?
Jangan lupa letakkan sekali link entry korang untuk memudahkan lawatan.

Dan jika setuju, komen dengan ayat ni ;

YA, SAYA SUDI. SALAM RAMADHAN
Jangan lupa letakkan sekali link entry anda untuk memudahkan lawatan.
 
4. Setelah termeterai perjanjian, jangan lupa masukkan alamat blog blogger tersebut dalam bloglist anda.

Bloglist anda mestilah kekal setidak-tidaknya sehingga hari terakhir bulan Syawal. Seepas itu terpulanglah kepada anda untuk mengekalkannya atau tidak.
Previous Post
Next Post
Related Posts

2 Maklumbalas:

Wada Harun said...

Tq sudi join. dah letak blog awk kat bloglist dah. dah follow jugak :D

Shazwani Kamarulzaman said...

Ya, saya sudi !

Promosi

Babab.net