Booth keIslaman di Jom Heboh sepi

Bila hal berkaitan agama, tak ramai yang nak ambil tahu., kurang sangat sambutan. Tapi bila tiba tang hiburan, bukan main berasak-asak, berpusu-pusu pergi tengok, tak panggilpun ramai yang datang, sanggup berhujan dan berpanas. Tidak kurang juga yang beraba-raba dalam "kesesakkan" lalu lintas lalu lalang di Jom Heboh.

Hal ini diyakini berlaku di mana-mana dalam dunia, khususnya di  Malaysia.  Ia menunjukkan kesalahan dan kelemahan pemimpin sekarang dalam membudayakan ilmu pada kalangan rakyatnya.. Dah lama dah....  Nak hiburan boleh tapi berpada-padalah dan perlukan keseimbangan dengan ilmu keagamaan.


Dah le hukum / undang-undang Islam tidak sepenuhnya digunapakai, hiburan pula yang terlampau dipilih oleh sesetengah masyarakat.  Bila negara kita nak berubah?  Islam ajaran dan wahyu dari Allah S.W.T pada Nabi Muhammad S.A.W adalah ubat yang sebenar-benarnya bagi masalah yang sedang melanda Malaysia ketika ini.  Undang-undang sedia ada tidak dapat membendung kes jenayah, buang anak, bunuh dahulu tanya soalan kemudian dan lain-lain... Orang jenayah macam tak gentar pula dengan undang-undang...
Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts