TrueStoryASA : bersembahyang di khalayak ramai


Satu kumpulan anak muda di luar negara yang menggelarkan mereka sebagai "True Story ASA". "ASA" adalah huruf pertama nama mereka iaitu Abdullah Ghuman, Sheikh Akbar dan Adam Saleh. Mereka melakukan sesuatu yang boleh dikatakan sebagai membanggakan.  Secara langsungnya ia menjadi sebahagian cara untuk berdakwah dan mendekatkan masyarakat pada dunia bahawa Islam yang sebenarnya adalah sesuatu yang indah dan menenangkan jiwa.

Mengikut keterangan mereka di dalam laman web perkongsian video, mereka berkata :

"Kami
mempunyai idea untuk video, ianya adalah untuk bersembahyang di tempat awam dan untuk merakamkan apa reaksi yang kami akan dapat. Jadi, kami mengambil keputusan untuk mendapatkan kompas, melakukan wudhu, keluar dan bersolat sunnat 2 rakaat pada Allah dan memfilemkan apa reaksi yang kami akan perolehi.  


Hasrat kami ialah untuk menunjukkan kepada dunia bahawa umat Islam adalah lebih aman dari apa yang mereka fikirkan. Hampir semua orang begitu baik dan menghormati kami yang berdedikasi dan setia kepada agama kami. Berharap anda semua menikmati video ini dan MEREBAKKAN KASIH SAYANG! Terima kasih banyak-banyak...."


Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts