Siri perlawanan persahabatan bola sepak Malaysia di Australia : Harimau Muda - Central Coasts MarinersPasukan bola sepak Malaysia bawah 23 tahun (Harimau Muda) mengulangi kecemerlangan dalam corak permainan seperti ketika bertemu dengan Sydney FC dengan menunjukkan kemampuan yang memberangsangkan dan memberi saingan yang baik pada pasukan "tops five" Liga A Australia, Central Coasts Marines FC dalam separuh masa pertama. Tamat separuh masa pertama, kedudukan terikat 0 - 0.

Namun kemasukan pemain simpanan pada babak separuh masa kedua gagal mengimbangi kemantapan skuad utama Central Coasts Marines FC apabila ketua pasukan pada perlawanan ini iaitu Daniel McBreen, memisahkan jarak antara dua pasukan dengan menjaringkan gol tunggal perlawanan pada minit ke 78.

Dalam perlawanan ini, aksi Ahmad Fakri Saarani turut dipuji oleh kelab berkenaan, seperti dalam penyataan berikut :  "In particularly, talented number 9 Ahmad Fakri Saarani did well leading the line against a Central Coast backline featuring Trent Sainsbury and Sam Gallagher...".


 
Kelihatan Mahali Jasuli jersi nombor 2 memberikan pengawalan yang ketat dalam perebutan bola 
dengan salah seorang pemain CCM FC yang juga berjersi nombor 2.
Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts