Cerita akhir zaman : pecah rekod berdebat selama 222 jam, rekod ibadah pada Allah SWT bagaimana?Assalamualaikum,

Baru-baru ini ( 2 - 3 Disember 2011 ), sebuah institut pengajian tinggi yang sering dijadikan modal oleh ahli politik sebagai bahan pelaris dalam kempen politik mereka, dengan bangganya mengumumkan telah berjaya memecah rekod melalui penganjuran sebuah program debat berterusan selama 222 jam tanpa henti.

Program yang bermula pada 24 November 2011 lalu diadakan dalam usaha untuk memecahkan rekod debat yang dicipta institut pengajian tinggi sebelum ini dalam Malaysia Book of Records (MBR).

Namun bukanlah saya di sini nak mengatakan ia satu program yang sia-sia, tetapi saya khuatir ianya menyebabkan ada peserta atau penonton tidak bersolat. Di "akhir zaman" ini, amatlah penting untuk kita mengukuhkan kefahaman dalam setiap ajaran dan bab-bab dalam agama Islam agar kita dapat mencegah fitnah Dajjal serta Yakjut dan pengikutnya iaitu makjut. 

Apa gunanya kita berlumba-lumba dan bermegah-mengah dengan mencatat rekod dalam buku rekod di dunia ini sedangkan "buku rekod amalan" adalah lebih utama.  Keruntuhan moral semakin menjadi-jadi.  Sekutu Dajjal dalam perkumpulan Yahudi Zionis ( Khazar ) telah lama menguasai bidang-bidang penting ilmu di dunia ini sedangkan umat Islam semakin leka dengan urusan dunia serta perkara-perkara yang lagha.

Masyarakat di sini sibuk berdebat yang hampir pasti, hanya tinggal debat semata tanpa ada suatu tindakan konkrit diambil untuk melaksanakan sesuatu kebaikan, sedangkan "rakan kongsi Dajjal dan Iblis" semakin tegar menguasai pelbagai cabang ilmu, yang pastinya mereka yang menemukan ilmu itu berupaya untuk menyesatkan umat Islam.**p/s : Kembalilah kepada ajaran Rasullullah SAW dan berpaksikanlah fikiran kita pada Al-Quran, agar setiap perlakuan kita di dunia ini akan dipandu dengan sebaiknya untuk menuju ke "alam yang kekal" kelak...

Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts