Kisah Indra Putra dijadikan contoh oleh Pendakwah Indonesia


Dikhabarkan seorang pendakwah dari Jakarta, Indonesia yang menggunakan nama "Fachriy Aboe Syazwiena", telah mengambil kisah yang baru-baru ini yang terjadi kepada pemain bola sepak kebangsaan di Malaysia yang segera mengubah fesyen rambutnya setelah ditegur oleh segelintir pemerhati bola sepak Malaysia.

Berikut adalah hasil nukilan pendakwah berkenaan di laman sosialnya :

Namanya Indra Putra, salah satu pemain timnas Malaysia. Setelah dinasehati karena memotong rambut dgn model Qoza', dia pun segera menggundulkan kepalanya. Kabarnya, dia adalah pemain yang menutup aurat (paha -ed).

Di fanspagenya, Indra mengutarakan:

"Pada yg bg nasihat n teguran kat potongan rambut sy,terima kasih banyak2..maaf pada sapa2 yg kurang senang dgan gaya rambut tersebut,sy terima teguran dngan hati terbuka,insyaallah lain masa sy akan lebih berhati2 dalam memilih fashion rambut..excited final...jom!!kita teruskan menyokong pasukan harimau malaya..demi maruah,demi malaysia!!harimau malaya bolehh!! -1nd23-."

Hebat ya Malaysia, sekelas pemain bola begitu mudah menerima kebaikan dan nasehat walaupun "hanya" tentang rambut. Nah, bagaimana dgn pemain Indonesia?Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts