Keputusan bola sepak perlawanan kedua pusingan ke dua kelayakan Sukan Olimpik London 2012 - Malaysia & Lubnan

 

Malaysia layak ke peringkat kumpulan kelayakan bola sepak Olimpik London 2012 selepas menumpaskan Lubnan 2-1, pada perlawanan kedua pusingan kedua di Stadium Nasional Bukit Jalil, sebentar tadi.

Skuad negara membuka tirai jaringan pada minit ke-8 menerusi Mohd Irfan Fazali dan gol kedua oleh Wan Zack Haikal Wan Nor pada minit ke-41.

Pada pertemuan pertama di Beirut sebelum ini, kedua-dua pasukan terikat 0-0. Malaysia layak ke peringkat kumpulan kelayakan bola sepak Olimpik London 2012 selepas menumpaskan Lubnan 2-1, pada perlawanan kedua pusingan kedua di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Skuad negara membuka tirai jaringan pada minit ke-8 menerusi Mohd Irfan Fazali dan gol kedua oleh Wan Zack Haikal Wan Nor pada minit ke-41.

Pada pertemuan pertama di Beirut sebelum ini, kedua-dua pasukan terikat 0-0.  Namun pada masa separuh kedua, Lubnan mendapat gol menerusi Chandi Atie pada minit ke-61 selepas Malaysia terpaksa bermain 10 pemain apabila Gary Steven Robbat dilayangkan kad merah (kad kuning kedua) kira-kira 10 minit sebelum itu.

Aksi perlawanan Malaysia dan Lubnan :

Pemain Malaysia, Mohamad Fadhli Mohd Shah (kiri) berebut bola di udara dengan dua pemain Lubnan pada saingan kelayakan Olimpik di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.


**sumber dari Berita Harian Online
Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts