Memasang WeChat dan WhatsApp pada PC


Muat turun WeChat atau WhatsApp untuk PC tidak mustahil dengan adanya emulator terkenal untuk Android. Pada artikel ini pembaca akan diberitahu bagaimana untuk memuat turun WeChat dan WhatsApp untuk digunakan pada komputer dengan bantuan Bluestacks, emulator yang terbaik untuk Android yang telah diuji.

Untuk memuat-turun WeChat dan WhatsApp, adalah perlu untuk memasang Bluestacks pada PC. Bluestacks boleh dimuat-turun di laman web rasmi www.bluestacks.com, pada halaman utama anda perlu klik dengan tetikus pada butang 'download' untuk versi sistem operasi / komputer

Tetingkap muat-turun Bluestacks dipaparkan secara automatik dan anda hanya perlu mengesahkan pemasangan jika Windows meminta untuk kebenaran memuat-turun. Pemasangan selesai pada beberapa saat dan sudah perisian Bluestacks akan berada pada komputer anda.

Kemudian anda perlu mempunyai akaun dengan Google untuk mula menggunakan perisian ini dan mula mencari perisian WeChat atau WhatsApp di Google Play. Kaedah muat-turun dan pemasangan perisian berkenaan adalah sama seperti anda menggunakan peralatan Android atau tablet serta smartphone anda. Ikut arahan yang diberikan.


 NOTA :

*Anda boleh juga guna perisian lain yang ada dalam Google Play.  Kemungkinan ada beberapa perisian / program yang tidak serasi dengan emulator dari Bluestacks ini.

* Selepas beberapa hari perisian ini dipasang pada komputer, ia akan meminta anda membeli akaun premium atau sebagai pilihan anda diminta untuk memuat turun dan memasang aplikasi dari penaja mereka.

Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts