Resipi Kuih Dangai


Dibakar dalam acuan kuih kemboja / kuih bakar. Ia sangat enak apabila dimakan ketika masih terasa panas.

Bahan-bahan :

  • 6 cawan kelapa
  • 2 cawan tepung pulut
  • 3/4 cwn gula
  • Sedikit garam


Cara membuat :

Gaul semua bahan hingga sebati

Tekan sikit masuk dalam loyang atau acuan.

Bakar dalam oven bersuhu 160 celcius selama 30 ke 40 minit.



Kredit : Nur Aisya (Masak apa hari ni)

Related Posts:

  • Resipi Pau Sambal gebu Bahan adunan doh Pau: -400 g Tepung gandum ( 4 cawan tepung) -1/2 peket Yis mauripan yang telah dikembangkan dengan air suam -2 sudu gula pasir -1 sudu majerin -2 sudu susu tepung -Sedikit garam -Sedikit air untu… Read More
  • Resipi Oden Malaysia Masyarakat Jepun biasanya akan menikmati "Oden" ketika musim sejuk. Ia merupakan makanan tradisi yang terdiri daripada bahan-bahan seperti telur rebus, lobak daikon, konnyaku dan kek ikan yang diproses dan distew dal… Read More
  • Resipi Roti Hotdog Kukus Berkeju Hidangan yang mudah, ringkas, lazat dan mengenyangkan ! Selamat Mencuba Bahan-bahan : 1. Roti Hotdog 2. Ramly Frankfurter Lembu / Sosej * untuk yang terbaik, gunakan jenama Ramly * nak pakai ayam pun boleh ikut cita… Read More
  • Resipi Biskut Susu Alien Ini merupakan biskut yang telah popular di kalangan pengguna Facebook pada beberapa minggu lalu. Ia sebenarnya sekadar "biskut raya" yang dibuat dengan bentuk seperti kepala makhluk asing (alien) 😅😄😒 Bahan-bahan : - B… Read More
  • Resipi aiskrim potong kacang merah BAHAN A ✅200gm gula pasir (jika tak suka manis sangat boleh kurangkan) ✅3 sudu besar susu tepung (tak kisah jenama apa) ✅350ml air BAHAN B ✅2 sudu besar tepung ubi ✅2 sudu besar tepung jagung ✅1 sudu besar tepung gandum ✅… Read More

Bisnes Bundle

Bisnes Air Balang

Bisnes Penghantaran Makanan