Jangan Lakukan Perkara Ini Semasa Tidur


Mendapat tidur yang cukup adalah penting dalam tumbesaran bayi, kanak-kanak malah orang dewasa. Ini kerana semasa tidur, tubuh secara automasi akan memperbaiki sel-sel dalam badan dan menggantikannya kepada sel-sel yang baru.  

Proses ini biasanya akan dapat dilakukan hanya semasa anda sedang tidur. Maka saya nasihatkan pada anda agar "Jangan Lakukan Ini Semasa Tidur !!!".

1. JANGAN TIDUR DENGAN JAM TANGAN
-Jam tangan boleh mengeluarkan satu tahap radioaktif. Walaupun kecil, tetapi jika anda memakai jam tangan anda ke tempat tidur untuk masa yang lama, ia mungkin mempunyai kesan buruk ke atas kesihatan anda.

2. JANGAN TIDUR DENGAN TELEFON
-Meletakkan telefon di sebelah katil anda atau mana-mana sahaja berhampiran anda adalah tidak digalakkan. Walaupun sebahagian daripada kita akan menggunakan telefon sebagai jam penggera, tetapi sila meletakkan telefon sejauh mungkin. 

-Para saintis telah membuktikan bahawa barangan elektrik termasuk telefon dan televisyen mudah alih memancarkan gelombang magnetik apabila digunakan. Gelombang ini boleh menyebabkan gangguan kepada sistem saraf kita. Oleh itu jika anda perlu untuk meletakkan telefon bimbit anda berhampiran anda, tutup suisnya terlebih dahulu.

3. JANGAN TIDUR DENGAN SOLEKAN WAJAH
-Orang yang tidur dengan make up mungkin mempunyai masalah kulit dalam jangka masa panjang. Tidur dengan make up akan menyebabkan kulit mengalami kesukaran untuk bernafas dan masalah dalam berpeluh. Anda juga akan memerlukan masa yang lebih lama untuk benar-benar.

4 JANGAN TIDUR DENGAN COLI
-Ahli-ahli sains di Amerika telah menemui orang-orang yang memakai coli lebih daripada 12 jam mempunyai risiko yang lebih tinggi mendapat kanser payudara. Oleh itu, pergilah tidur tanpanya.

5. JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI ORANG LAIN
-Dikuatiri a
nda tidak boleh bangun lagi selepas itu.
Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts