Katak menyelamatkan "bangsanya"Katak ialah sejenis haiwan amfibia.  Katak yang dewasa bercirikan kaki belakang yang panjang, badan yang pendek, jari berselaput, mata terjojol keluar dan tiada ekor tetapi ia mudah bergerak di daratan dengan melompat atau memanjat. Katak biasanya bertelur di lopak, kolam atau tasik dan larvanya, iaitu berudu, berinsang dan bertumbuh dalam air. 

Artikel kali ini bukan berkenaan dengan "kelas alam sekitar" tetapi saya mahu mengajak para pembaca agar menyelami dan mengambil pengajaran dari apa yang dilakukan oleh katak ini dalam menyelamatkan "anak bangsanya" dari kematian.
 
Amat berbeza pada masa kini manusia sebaliknya "membunuh" bangsanya sendiri terutamanya manusia yang meroyan untuk mempertahankan kuasa politik tanpa mengira cara halal atau haram, lebih-lebih lagi ketika hampir pilihanraya dan sepanjang mereka memegang kuasa, negara masih dikuasai undang-undang peninggalan penjajah. Hiburan melalaikan dan merosakkan telah lama dibawa masuk ke negara kita. Krisis keruntuhan moral dan iman masyarakat semakin meningkat. Sikap menghormati dan saling menyayangi sesama insan semakin tiris dan fitnah makin menjadi-jadi.

Tontonlah video di bawah ini :

 

 


 Sanggup berbelanja besar memanggil artis Korea untuk tarik sokongan.....???. 
Guna duit yang disimpan sejak kecil...?


**semoga kita tidak kematian akal dan ketandusan iman apabila disogok dengan duit atau hiburan yang lagha (melalaikan).
Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts