Kecik Hyper Act dah "bercerai"


Kecik masih lagi bujang, belum berkahwin. Bercerai itu maksudnya jodoh beliau tiada lagi kerana telah diberhentikan dari Kumpulan Hyper Act, namun tiada dinyatakan sebab terjadinya begitu.

Kecik atau nama sebenarnyaMohamad Fauzi Kamarudin merupakan penyanyi kedua kumpulan Hyper Act selepas Ronnie, kini secara sah bukan lagi vokalis kumpulan suam-suam milo berkenaa, berdasarkan pengakuan yang dibuat di Twitter peribadinya.

Berikut adalah screenshot pengakuan Kecik yang dilihat "kecik hati" (loghat Melaka) dengan pemberhentiannya ini namun mencuba untuk redha dengan ketentuan ini :


Biodata Kecik :

Nama Sebenar : Mohamad Fauzi Kamarudin
Nama Popular : Kecik, Kecik Ogie, Kaido Ogie
Peranan : Vokalis utama kumpulan Hyper Act
Tarikh Lahir : 1993
Umur : 23 tahun (2016)
Asal : Jitra, Kedah
Pendidikan : SMK Pulau Nyoir, Jitra, Kedah
Agama : Islam
Warganegara : Malaysia
Status : Belum berkahwin
Pengalaman : Penyanyi busking kepada dua buah kumpulan iaitu Rocha dan Ordinan Orkes
Populariti : Lagu Takkan Pergi, ost drama Cinta Si Wedding Planner

Info menarik Kecik Hyper Act
  • Kecik adalah vokalis baru kumpulan Hyper Act mengantikan Ronnie Hussein yang bergerak secara solo pada masa ini.

  • Kecik pernah menghadiri uji bakat Bintang Mencari Bintang anjuran TV3 namun tidak berjaya satu ketika dulu.

  • Kecik dipilih sebagai vokalis baru kumpulan Hyper Act yang dicungkil bakat menerusi program Pencarian Vokalis Hyper Act anjuran Era FM dan program H! Live. Kecik berjaya mengenepikan 1,260 peserta lain yang turut bersaing. Antara finalist ialah daripada Sabah, Sarawak, Kedah, Terengganu dan Negeri Sembilan.

  • Kecik mempunyai tona suara halus dan mampu membawa emosi dalam penyampaian. Ini menjadikan vocal Kecik sesuai dengan imej muzik yang Hyper Act.

  • Lagu Takkan Pergi adalah lagu pertama dendangan vokalis baru, Kecik. Lagu ini merupakan ciptaan Hyper Act sendiri dan lirik ditulis oleh Frozen.

  • Peminat kumpulan Hyper Act terpegun dengan lagu terbaru Takkan Pergi nyanyian Kecik. Malah, ramai yang berpuas hati dan memuji persembahan Kecik dalam lagu berkenaan sehingga anggota kumpulan itu sendiri pun terkejut dengan sambutan luar jangkaan daripada peminat. Malah, lagu berkenaan mendapat sambutan kerana menjadi lagu tema drama bersiri Cinta Si Wedding Planner.
Previous Post
Next Post
Related Posts

Babab.net

Popular Posts