Gambar dan penerangan mengenai kejadian letupan Empire Shopping Gallery, Subang Jaya

  

 Assalamualaikum...
Satu letupan kuat yang berlaku di pusat beli-belah Empire Shopping Gallery, dekat Subang Jaya, awal pagi tadi menyebabkan empat cedera setakat ini. Kejadian yang dianggarkan berlaku pada jam 3.40 pagi itu turut menyebabkan kerosakan teruk beberapa premis termasuk rangkaian cafe terkenal dengan bumbung dan kaca runtuh dan pecah. .

Pihak "keselamatan" menerima menerima panggilan kecemasan pada pukul 3.45 pagi dan jentera bomba yang pertama sampai di lokasi kejadian lebih kurang pukul 3.50 pagi.  Setelah pihak bomba tiba, kelihatan berlakunya kebakaran di bahagian hadapan melibatkan saluran gas, yang dipercayai berpunca dari letupan yang kuat.

Semasa kejadian, pihak bomba dimaklumkan oleh Bahagian Keselamatan Bangunan Empire Shopping Gallery, terdapat dua orang pengawal keselamatan berbangsa Nepal terperangkap di bahagian "basement" dan mereka mengalami kecederaan ringan serta dua orang awam yang berjaya diselamatkan dan telah diserahkan pada pihak ambulan.

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim dalam Twitternya pagi tadi berkata beliau mendoakan penduduk di kawasan berhampiran selamat.
Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts