Berbuat baik pada semua - tauladan Polis Chicago


Sarjan B.Hagarty merupakan salah seorang pegawai polis yang masih lagi ada sikap keprihatinan kepada golongan yang kesusahan. Beliau bertugas di Jabatan Polis Chicago, Amerika Syarikat.

Yang menjadi perhatian masyarakat di sana ialah kelakuan beliau yang secara spontan membuat kebaikkan semasa sedang bertugas di suatu kawasan kejiranan.

Setelah ianya menjadi khabar yang menjadi sensasi di laman web sosial penghujung September 2015, salah seorang pengguna Facebook telah mengesahkan bahawa dia ternampak seorang pegawai polis Chicago membeli makanan untuk seorang lelaki yang tiada tempat tinggal dan Jabatan Polis Chicago turut mengesahkan cerita itu dalam suatu siaran di berita rangkaian sosial.

Juru cakap bagi Jabatan Polis Chicago, berkata Sarjan B. Hagarty, seorang polis veteran yang telah berkhidmat selama 35 tahun yang akan bersara tidak lama lagi, makan seorang diri di restoran berkenaan. Dia melihat seorang lelaki menyelongkar tong sampah di luar premis berkenaan untuk mencari sisa makanan. Kemudiannya menyuruh lelaki berkenaan masuk ke dalam restoran dan membelikan makanan untuk lelaki berkenaan.


*sumber dari majalah Time
Previous Post
Next Post
Related Posts

Promosi

Babab.net

Popular Posts