Bahan A
-1 cawan gula
-1 cawan susu cair
-1 cawan koko
-1/2 cawan susu pekat
-1 cawan minyak
Campur semua bahan di atas dan dimasak menggunakan api yang sederhana dan kacau sehingga sebati. Kemudian tutup api dan biarkan ia sejuk.
Bahan B : 3 biji telur (A)
Bahan C : 1 cawan tepung naik sendiri
-----------------------------------------------
Langkah 1 :
- Pukul bahan B sampai kembang dan gebu , masukkan dalam bahan A dan kacau sebati.
- Masukkan bahan C dan kacau sampai sebati. Kemudian dikukus separuh dulu (AIR MESTILAH DIMASAK DULU)
- Loyang hendaklah disapu majerin serta dialas dengan kertas. Jika ingin mengukus dalam bekas yang kecilpun boleh.
Sementara tunggu masak sediakan cream cheese.
250gm cream cheese
60gm gula castur
25ml air biasa
25gm tepung gandum
1 biji telur
Langkah 2 :
- Pukul bahan di atas kecuali telur sampai kembang dan gebu.
- Masukkan telur dan pukul lagi sehingga sebati.
-Apabila bahan coklat dah masak, masukkan cheese sampai habis, kukus lagi sampai masak.
- Masukkan baki coklat tadi dan kukus lagi sampai masak
- Apabila sudah masak tunggu ia sejuk, kemudian barulah dikeluarkan dari loyang.